m1
Vulst1
LoggaMasensPlatkultur1
sidfot
sidfot Kontakta oss: sidfot
sidfot © Masens Plåtkultur 2017 sidfot
sidfot
item2
item5

Referenser.

Allt eftersom företaget fortlöper så kommer det att visa upp referenser på helt egna projekt. Men fram till dess finns det bilder på objekt som jag varit med om tidigare som anställd på olika företag. Skillnaden i åtagande och kvalité kommer inte att förändras förrutom till det bättre, då man självfallet kan vara mera delaktig i kontakt med kunden ifrågan om upphandling, projektering och slutförande än som anställd.

 

 

Köping kyrka - 16

Kraftigt tryck från stora snömängder på takytor satte fotrännorna under stor påfrestning, speciellt under förutsättning att det var undermålig konstruktion däri och att det saknades snörasskydd. vilket till slut medförde att fotrännorna gav vika och ej längre fyllde sin funktion, vilket i sin tur också senare bidrog till fasadskador som följd. Det fanns även rörelsesprickor i fotrännan som har sin grund i tidigare felaktigt utförande som också påskyndade utbytet av rännor.

Special -16 (Detta är ett helt eget projekt och i egen regi)

Beklädning av vägg och podium för en gjutjärnskamin som gjordes från framtagning av idé till nästan färdigt skick. (Anslutning mot kommande rökrör fanns inte vid tagningens tillfälle.

Men här ser man vad man kan exempelvis kan åstadkomma med hjälp av gammal kopparplåt.

Skövde 2016

Skivtäckt tak med takkupa

Karolinska gymnasiet Örebro 2015

Biblioteket ingick i ett större åtagande där det också innefattades nyproduktion av nya lokaler

Folkärna kyrka 2014

Den varmaste sommaren i mannaminne fick jag vara med om att lägga om tornspiran på denna kyrka. Detta jobb var nog bland de roligaste jag varit med om på många sätt.

Åtvidabergs nya kyrka 2013

Ett lite mindre uppdrag som bestod av diverse ingrepp i form av småtäckningar och listningar .

Vattentornet vid USÖ Örebro2013

Ett torn med lite tinnar som behövde nya beslagningar

Thulegatan Örebro 2013

Lite utsmyckningar på takkupor som blev omlagda detta år.

Hedemora kyrka 2012

Den nedre delen av tornet måste täckas om efter läckage med fasadskador som följd. I början på projektet fick vi besök i matkojan av en äldre man som undrade vad det var vi skulle göra. vi förklarade och han såg nästan bedrövad ut. Det visade sig att han varit plåtslagare och vid den tidigare renoveringen på kyrkan var han lärling, och men ändå faktiskt fick ta hand om detta projekt med hjälp av ett par till plåtisar. -Det är omöjligt och kan inte vara sant att det läcker, sade han med en röst som nästan brast i förtvivlan. -Du kan vara lugn, det är inte på grund av utförande i sig som det läcker, det är naturligtvis elektriker, som monterat sina armaturer för att belysa tornet som är orsaken till all denna renovering. Självfallet hade de monterat armaturerna med bult o skruv rakt igenom plåten utan tätning över huvud taget. Och med de orden och förklaring så blev han mister lugnet själv. Och jag får nog lov att säga att detta utförande som han och de andra gjorde, motsvarar de absolut högsta förväntnigarna man definitivt kan begära. Hade det inte varit för dessa elektriker så hade det stått i minst 150 år till utan åtgärd. Och det är med största vördnad som man får när man blir att förvalta renoveringen efter ett ändå klanderfritt utförande. -Full heder till dig Bengt!

Örebro I-3 2011

Detta tak är omlagt med Aluzink vilket ger taken en härlig lyster och påminner till viss del av den gamla galvplåten. Men med den skillnad att Aluzuinken inte behöver målas, vilket galvplåten behövde för att inte förkorta livslängden.

Jag skriver bara årtal. 2011

Ibland blir man häpen och tror att man sett allt. Jag vill minnas att vi tillsammans jag och kollegan lade ner ungeffär 60 timmar på avrivning och omläggning av detta tak. Om det blev dyrt? Ja den första läggningen blev vansinnigt dyr. Den andra som vi gjorde? Det blev en investering.

Hinsan 2010

Tak med skivtäckt koppar.

Byggvårdsutställning Kv Bryggeriet/Nora -17

Vid de tillfällen som det liksom brunnit ihop på grund av att hjärncellerna löpt amok, så blir det också konsekvenser av ens tillstånd. Samt att man inte för tillfället fått hjälp att hejda sig och kunnat sysselsätta sig med mera relevanta saker än vid detta tillfälle. -Då blir det som det också vart! Sen bör man nog inte komma med en sådan lösryckt och nästan ogripbar ursäkt som att man ska använda den på utställning, det blir ju nästan patetiskt.... Nåväl nu får man stå sitt kast och låta sig utlämnas och späkas via denna sida som också kanske får en att hålla sig i skinnet inför nästa mentala utflykt. Men jag lovar inget!!