Specialuppdrag! Vi kan ocksŒ Œta oss uppdrag mot era egna idŽer fšr att ni ska fŒ det fullstŠndigt unika just fšr er. Det Šr bara att ni kontaktar oss sŒ fŒr vi se vilka mšjligheter som dyker upp och, ifall de Šr mšjliga att fšrverkliga. HŠr vid sidan ser ni ett objekt som bestŠllts som Šr av det lite ovanliga slaget. Det Šr en "intŠckning"i gammal kopparplŒt av en gammal gjutjŠrnsspis som stŒr pŒ ett podium, som Šven det Šr gjort med fri formgivning. Allt Šr gjort med egna hŠnder och fšrutsŠttningar. Det enda som saknas nŠr bilderna togs var rškršret och godkŠnnande fšr eldning. HŠr vid sidan ser ni ett objekt som bestŠllts som Šr av det lite ovanliga slaget. Det Šr en "intŠckning"i gammal kopparplŒt av en gammal gjutjŠrnsspis som stŒr pŒ ett podium, som Šven det Šr gjort med fri formgivning. Allt Šr gjort med egna hŠnder och fšrutsŠttningar. Det enda som saknas nŠr bilderna togs var rškršret och godkŠnnande fšr eldning.

bottenplatta
logga
Vulst1
LoggaMasensPlatkultur1
storvulst
sidfot
sidfot Kontakta oss: sidfot
sidfot © Masens Plåtkultur 2017 sidfot
sidfot

Formgivning.

Som plåtslagare så innefattar det också att kunna hantera estetiska aspekter.

Det kan gälla sådana enkla saker som exempelvis symmetri och enkelhet. Detta är i och för sig ingen självklarhet, men det är nog så viktiga detaljer som man kommer i beröring med för att få ett lyckat slutresultat. Enbart ett enkelt tak kan bli en smärre katastrof utan att man ser möjligheten att få styra det mot dessa riktlinjer och vad man tycker borde vara grundlagar.

Med intresse för att ge form av material, så har jag med stort intresse tagit fram en del olika produkter som är utförda i gammal ärgad kopparplåt. När man arbetat i många år med att restaurera takytor så har jag upptäckt att det är synd att slänga allt detta fantastiska material. Med den ytan som finns på kopparen, (allt eftersom ålder, miljö, och spår från våra tvåbenta taksittare) så kan jag bara inte låta bli att faschineras av möjligheterna att ta vara på en del av dessa plåtar. All denna skiftning av struktur och färger samt egenskapen att bearbeta, möjliggör att ta fram dessa alster även till glädje för andra som uppskattar konsthantverk i denna ovanliga "form".

Liljecrona

Podium

Specialuppdrag!

Vi kan också åta oss uppdrag mot era egna idéer för att ni ska få det fullständigt unika just för er. Det är bara att ni kontaktar oss så får vi se vilka möjligheter som dyker upp och, ifall de är möjliga att förverkliga.

Här nedan ser ni ett objekt som är av det lite ovanliga slaget. Det är en "intäckning"i gammal kopparplåt av en gammal gjutjärnsspis som står på ett podium, som även det är gjort med fri formgivning. Allt är gjort med egna händer och förutsättningar. Det enda som saknas när bilderna togs var rökröret och godkännande för eldning.

Kurbits
podium2